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Comer 20 ovos por dia


mr.passos

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Eu dei uma lida em diversos sites e vi que o ideal é comer entre 1,2g/kg à 3g/kg de proteína por dia. E como eu não disponho de muita "verba" para comprar alimentos diversificados e muito menos suplementos, decidi suprir essa demanda por proteína com ovos. Minha questão (assim como diz no título) é: comer ovos nessas quantidades traria algum risco de saúde para alguém que treina constantemente? 

Minha lógica - muito limitada - é que se o meu corpo vai necessitar e consequentemente usar essa quantidade de proteína, não tem nenhum problema consumir isso tudo ou até mesmo em maiores quantidades (dependendo da ocasião). Já consumo em média 10 ovos por dia durante meses. Até o momento não tive nenhum problema de saúde. O que, ao meu ver, corrobora com minha lógica acima.

OBS:  Eu já tomo água suficiente para fazer a digestão da proteína e não sobrecarregar o fígado. 

Editado por mr.passos
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O único problema q talvez você teria, seria a alta ingestão de gordura junto (claro da pra vc tirar a gema e usar só a clara e tal). Levando o fato q vc vai controlar a ingestão de gordura, você  pode só comer ovo sim, se é o q tem disponível, chega o pau! Tomara q você não enjoe kkkk

 

Boa sorte!

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  • Supermoderador

o maior problema é pra quem dormir do teu lado a noite :)

 

de resto é ir controlando se encaixa nos macros, calorias, etc.

 

Ovos tem conclusões diversas (tem quem se agarra nas pesquisas que não faz mal nenhum, outros nas que fazem mal) mas se está tudo ok nos teus exames da pra ficar tranquilo

 

9 horas atrás, Marcus0421 disse:

Po  cara posso estar falando besteira mas ingerir muita proteina sobrecarrega muito o fígado mas se vc estiver dentro de seus macros diários acredito que nao tem problema algum, alguem me corrige se eu estiver errado pf

é mais seguro do que parece, a preocupação seria mais com a parte renal em vez do figado mas pelo o que tudo indica, se a pessoa não tem problema algum renal, pode comer proteina para kct

 

 

Citar

Protein safety

Despite a plethora of studies demonstrating safety, much concern still exists surrounding the clinical implications of consuming increased amounts of protein, particularly on renal and hepatic health. The majority of these concerns stem from renal failure patients and educational dogma that has not been rewritten as evidence mounts to the contrary. Certainly, it is clear that people in renal failure benefit from protein-restricted diets [215], but extending this pathophysiology to otherwise healthy exercise-trained individuals who are not clinically compromised is inappropriate. Published reviews on this topic consistently report that an increased intake of protein by competitive athletes and active individuals provides no indication of hepato-renal harm or damage [216, 217]. This is supported by a recent commentary [134] which referenced recent reports from the World Health Organization [218] where they indicated a lack of evidence linking a high protein diet to renal disease. Likewise, the panel charged with establishing reference nutrient values for Australia and New Zealand also stated there was no published evidence that elevated intakes of protein exerted any negative impact on kidney function in athletes or in general [219].

Recently, Antonio and colleagues published a series of original investigations that prescribed extremely high amounts of protein (~3.4–4.4 g/kg/day) and have consistently reported no harmful effects [220, 221, 222, 223]. The first study in 2014 had resistance-trained individuals consume an extremely high protein diet (4.4 g/kg/day) for eight weeks and reported no change in adverse outcomes [223]. A follow-up investigation [220] required participants to ingest up to 3.4 g/kg/day of protein for eight weeks while following a prescribed resistance training program and reported no changes in any of the blood parameters commonly used to assess clinical health (e.g., there was no effect on kidney or liver function). Their next study employed a crossover study design in twelve healthy resistance-trained men in which each participant was tested before and after for body composition as well as blood-markers of health and performance [221]. In one eight-week block, participants followed their normal (habitual) diet (2.6 g/kg/day) and in the other eight-week block, participants were prescribed to ingest greater than 3.0 g/kg/day resulting in an average protein intake of 2.9 g/kg/day over the entire 16-week study. No changes in body composition were reported, and importantly, no clinical side effects were observed throughout the study. Finally, the same group of authors published a one-year crossover study [222] in fourteen healthy resistance-trained men. When prescribed to a high protein diet, the participants were instructed to ingest 3 g/kg/day and achieved an average intake of 3.3 g/kg/day and when following their normal diet they consumed 2.5 g/kg/day. This investigation showed that the chronic consumption of a high protein diet (i.e., for 1 year) had no harmful effects on kidney or liver function. Furthermore, there were no alterations in clinical markers of metabolism and blood lipids.

https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0177-8#Sec31

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